Wil je de verbouwing en de verduurzaming volgen, bekijk en lees hieronder verder.

In 2020 kwam het gedeelte van het gebouw waarin zich ons clubhuis bevindt, vrij. De gemeente Gouda verlengde het contract niet met Cyclus. Cyclus gebruikte de ruimte voor opslag van gereedschap en voor machines die werden gebruikt voor het onderhoud van de sportvelden van Rugbyclub Gouda en honk-en softbalvereniging The Braves. PV Gouda zag dit als een mogelijkheid om het bestaande clubgebouw uit te breiden. Het Cycluspand (UW3 genaamd) kon in oktober 2021 worden aangekocht.

Ons clubgebouw voor de verbouwing met rechts het gedeelte gehuurd door Cyclus.

In de zomer van 2021 is een begin gemaakt met de verduurzaming. Op het boulodrôme zijn 24 zonnepanelen geïnstalleerd.

Zonnepanelen op het boulodrôme.

In februari 2022 is PV Gouda begonnen met de verbouwing van UW3 en met verduurzaming van het boulodrôme en het clubgebouw. Als eerste worden de ramen met de luiken verwijderd om plaats te maken voor grote kozijnen met rolluiken. Dit alles onder de bezielende leiding van onze professionele hobbyisten Hans Blom en Cees van den Berg. Diverse andere leden steken een behulpzaam handje toe. Nadat de kozijnen zijn geplaatst wordt de garagedeur verwijderd en vervangen door een houten wand. In het boulodrôme en in de kantine worden de verwarmingsbuizen geïsoleerd en de verwarmingen aan de achterkant voorzien van isolatiefolie .

Nadat de kozijnen zijn geplaatst worden in april en mei 2022 de enkelglas ramen in het hele gebouw vervangen door dubbelglas. Tevens worden de rolluiken in UW3 geplaatst. In het kader van de verduurzaming worden de muren in het hele gebouw geïsoleerd. Ons clubhuis krijgt een meer uniforme uitstraling.

Clubgebouw na het plaatsen van de kozijnen in UW3.

In UW3 start het binnenwerk. Er wordt flink gehakt bij de middentoiletten. De douches en de kasten verdwijnen. Voor de toernooien blijft een toilet bestaan. In UW3 komt een vliering boven een gedeelte van de nieuwe kantine. Het plafond wordt voorzien van isolerende steenwol. Verder worden er voorbereidingen getroffen voor het aanleggen van elektrische leidingen. Ook worden de rachels voor het plafond aangebracht. DE muren waar een doorbraak moet komen naar het bestaande clubgebouw worden gezaagd. Voor onze klussers breekt de vakantietijd aan en liggen de werkzaamheden voorlopig stil.

Na de vakanties worden in de huidige kantine de rachels en de isolatie aangebracht. De pijpen van de afzuiginstallatie worden vervangen en wordt het plafond verlaagd en geïsoleerd. De akoestiek wordt verbeterd door geluidsdempende platen te gebruiken in het plafond. Ook hier worden rachels en isolerend materiaal aangebracht aan het schuine deel van het dak. In december worden de gipsplaten aan de schuine delen bevestigd. De kantine is nu bijna klaar. Wie gaat de schildersklus klaren?

In januari 2023 start men met de sloop van het laatste middentoilet en enkele muurtjes de nog niet zijn omgehaald. Het tegelwerk gaat van de muren en de vloer. Ook worden doorgangen gerealiseerd en de plafonds krijgen rachelwerk om de gipsplaten te bevestigen. In het gebouw worden de verwarmingsbuizen boven het plafond geïsoleerd. De gipsplaten in de kantine worden geschilderd.

De schilder is gevonden! Als een echte Fransman haalt hij de meest uitzonderlijke capriolen uit op de steiger.

De (oude) kantine is klaar. Het is weer gezellig vertoeven.

De werkzaamheden aan het nieuwe toilettenblok vorderen gestaag. Na de aanleg van afvoer-, elektricteits- en waterleidingen kan er weer (op)gebouwd worden.

Op 17 april is de firma IJsselstein gestart met het aanleggen van de elektrische bedrading.

0182 527 910