18 juli 2016

Lid worden

Wow! Wat leuk! Je wilt misschien lid worden? Hieronder lees je hoe dat moet, wat de kosten zijn en wat er nog meer bij komt kijken. En uiteraard kun je jezelf hier ook als lid aanmelden.

Mocht je toch nog vragen hebben, dan kun je natuurlijk altijd even mailen of langskomen op de vereniging.

Alles op een rij

   • Het lidmaatschap inclusief licentie kost €112,50-* per jaar. Voor jeugd tot 18 jaar geldt een GRATIS lidmaatschap (uitgezonderd licentiekosten, zie onderstaande prijzen);
   • Het lidmaatschap van Petanque Vereniging Gouda kan op elk moment van het jaar ingaan. In het eerste jaar betaal je naar rato van het aantal maanden dat je lid bent;
   • De kosten zijn inclusief de licentie van de NJBB (Nederlandse Jeu de Boules Bond);
   • Met de licentie mag je deelnemen aan toernooien in Nederland en daarbuiten.
   • Jeugdlicentie € 19,50* (voor de jonkies tot 18 jaar);

* Genoemde prijzen zijn volgens prijspeil 2021

Wat krijg je daarvoor?

Allereerst een prima sfeer, waarbij er zowel plek is voor de recreatief ingestelde speler als de wedstrijdspeler. Respectvol met elkaar omgaan is hierbij een belangrijk uitgangspunt.

Als lid kun je natuurlijk lekker komen boulen op alle 6 reguliere speelmomenten die de vereniging wekelijks geopend is. Je hoeft je van tevoren niet aan te melden. Daarnaast kun je in de wintermaanden (gratis) deelnemen aan de Basis Opleiding Petanque waarbij alle basisbeginselen over techniek, tactiek, mentale instelling en spelregelkennis aan de orde komen. Wil je jezelf verder bekwamen? Dan kan dit via de trainingen die we regelmatig organiseren. Voor de jeugd is er een aparte training in de namiddag. Verder kun je deelnemen aan alle toernooien die door PV Gouda worden georganiseerd. Dat zijn  er zo’n 15 per jaar. Met een licentie kun je ook deelnemen aan de diverse competities die door de NJBB worden georganiseerd maar ook aan toernooien bij alle andere bij de NJBB aangesloten verenigingen in Nederland.

Het enige dat wij hiervoor terugvragen is dat je je ook een paar uur per jaar vrijwillig inzet. Bijvoorbeeld door een paar keer bardienst te draaien. Dat is alles.

Clubkleding

Als lid van Petanque Vereniging Gouda is het niet verplicht om clubkleding aan te schaffen. Voor sommige toernooien en competities kan het overigens wel voorkomen dat teams dezelfde kleding moeten dragen. In dat geval biedt de vereniging clubkleding aan tegen zeer redelijke prijzen.

Lid worden

Je kunt lid worden door het inschrijvingsformulier onderaan in te vullen. Natuurlijk kun je ook naar ons complex komen en daar een inschrijvingsformulier meenemen/invullen.

Toelichting lidmaatschap en toelating

 1. De kosten van het lidmaatschap zijn vermeld op onze website. Tijdens de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering bij de behandeling van de begroting kan tot aanpassing worden besloten.
 2. Overeenkomstig art. 6 van de Statuten beslist het bestuur over de toelating van leden.
 3. Overeenkomstig art. 4 lid 8 van het Huishoudelijk reglement wordt van ieder lid van 18 jaar en ouder een minimale inspanning gevraagd van vier middagen/avonden per kalenderjaar. Om gezondheidsredenen kan hiervan in overleg met het bestuur worden afgeweken;
 4. PVG gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens, zie de privacyverklaring op onze website.

Toelichting licenties

 • Licenties worden uitsluitend uitgereikt aan Nederlandse ingezetenen.
 • Licenties worden uitgereikt nadat aan de bijbehorende financiële verplichtingen zijn voldaan.
 • Jongeren tot 18 jaar hebben een Jeugdlicentie.
 • Spelers kunnen in toernooien uitsluitend uitkomen voor de vereniging waarvan de naam vermeld is op de licentie.
 • In het jaar waarin het lidmaatschap ingaat worden de kosten naar rato van het aantal maanden in rekening gebracht;
 • Jongeren betalen géén lidmaatschapsgeld totdat het recht op een jeugdlicentie vervalt; de kosten van de jeugdlicentie zijn echter wel voor rekening van de jongere.