Nieuwsbericht

Vakantie Napret 2023 weer groot succes

Op 10 september is de Vakantie Napret weer begonnen. Het was weer gezellig druk. Vanwege het warme weer werd er gespeeld op het terrein aan de IJsselzijde. Heerlijk in de schaduw maakten de vijfendertig deelnemers zich de eerste beginselen van de pétanquesport eigen. De dag werd afgesloten met een “partijtje”.

De week daarop waren nieuwe mensen die de eerste dag niet konden of nog niet op de hoogte waren van de cursus. Deze dag stond in het teken van het plaatsen en tireren (schieten). Ook kwam er tactiek om de hoek kijken. Voor velen ging er een wereld open. Pétanque is toch het spelletje waarbij gewoon een boule moet gooien? Er komt echter meer bij kijken. Je probeert je tegenstander het beter plaatsen dan jijzelf zo moeilijk mogelijk te maken door jouw boule zo te plaatsen dat deze vervelend in de weg komt te liggen en je de punten kan binnenhalen.

Op de derde dag weer nieuwe mensen die gehoord hadden van de Vakantie Napret. We zijn de veertig gepasseerd. Het was weer een gezellige boule. In de pauze was er gelegenheid om de sfeer te proeven van een toernooi. Voor onze leden was er het Stroopwafeltoernooi. Zesendertig teams speelden om de prijzen. Deelnemers van andere verenigingen keken hun ogen uit bij het zien van de Vakantie Napret. Het werd duidelijk waarom PV Gouda een vereniging is met meer dan tweehonderd leden!

Op 1 oktober wordt de Napret afgesloten met een toernooi waarbij de deelnemers tegen elkaar hun kunsten kunnen tonen. De 35 aanwezige deelnemers strijden enthousiast om de eer. Sommigen zijn snel klaar, anderen doen het punt voor punt. Uiteindelijk als de rook is opgetrokken, kunnen we de eindstand opmaken.

0182 527 910