Nieuwsbericht

Pinksteren 2023: Ézanville – Gouda

Pinksteren 2023

Deze week kregen we een mail van onze vrienden uit Ézanville met de uitnodiging weer op bezoek te komen. Voor de mensen die niet weten wat deze uitnodiging inhoudt, zal ik een kleine uitleg geven:

Sinds jaren heeft PV Gouda een uitwisseling met een Franse vereniging. Na jaren in Parijs zelf gebould te hebben, spelen we sinds 2013 bij de club uit Ézanville. Vorig jaar zijn zij bij ons op bezoek geweest.

Wat houdt het bezoek aan de Fransen dan in?

Op vrijdag voor Pinksteren (dit jaar 26 mei) vertrekken de deelnemers naar Saint Leu d’Esserent (bij Senlis ten noorden van Parijs). We verblijven daar op een camping met huisjes. Daar wordt een grote partytent opgezet waarin we gezamenlijk eten en ontbijten. Zaterdag morgen en een deel van de middag is vrij. In de praktijk betekent dit dat groepjes mensen iets gaan ondernemen. Rond 17.00 uur worden we in Ézanville verwacht. Onder het genot van hapjes en drankjes halen we oude vriendschapsbanden aan of maken we nieuwe.

Zondagmorgen worden we al vroeg verwacht bij onze vrienden voor een ontbijt. Daarna worden twee rondes gebould. Tussen de middag is er een uitgebreid buffet, hoe kan het ook anders . . . Nog drie rondes boulen en een gezellig samen zijn. De dag zit er op. Moe en voldaan keren we terug naar onze uitvalsbasis.

Maandagmorgen eerst ontbijten en vervolgens opruimen. De thuisreis vangt aan.

Wat zijn de kosten?

Afhankelijk of je met een aantal (max. vier) personen in een huisje verblijft of zelf een voor een slaapplaats (caravan of tent) zorgt, de kosten rond de liggen €100 per persoon (inclusief het uitgebreide buffet in Ézanville).

Wie kunnen mee?

Alle leden kunnen mee en mogen iemand extra meenemen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Wanneer kun je je inschrijven?

In de eerste helft van februari zal er een inschrijflijst in het clubhuis opgehangen worden. Bang om het te vergeten? Hoeft niet, je krijgt een mail als het zover is. Dus alleen je mail in de gaten houden is voldoende.

Zijn er vragen?

Stel de vragen aan Peter Johan Ugen, Theo van Wamel of Kees Schoonderwoerd.

0182 527 910