Sietse Stok en Tygo Schimmel Nederlands pupillen kampioenen Petanque

Op zondag 17 juni werden de Nederlandse Kampioenschappen Petanque voor tripletten (3 tegen 3) gespeeld in Breda. Hier zijn Sietse Stok (10) en Tygo Schimmel (9) uit Schoonhoven, samen met Stan Hoebe (11) uit Heerhugowaard, kampioen geworden in de categorie pupillen. De neefjes Tygo en Sietse zijn beiden lid bij Petanque Vereniging Gouda.

Na de eerste partij te hebben verloren met 3-13, wisten ze de vervolgpartijen met succes af te ronden. Met name de finalepartij, waarin ze op een ruime voorsprong kwamen tot 12-2, werd nog erg spannend. Uiteindelijk werd de partij op 13-10 beslist.

Ook deed Petanque Vereniging Gouda goede zaken bij de aspiranten en de junioren. Bij de aspiranten ging een zilveren medaille naar Kasper Stok en bij de junioren een bronzen medaille naar Rachel van Rooijen.

Onze felicitaties aan deze grandioze winnaars en uiteraard hun ouders.

Ga zo door jongelui.